Sabtu, 17 Disember 2011

cinta sakit

Assalammu'alaikum w.b.t


mampukah aku
untuk memendam perasaan ini
untuk mendiamkan diri sahaja

kerna
aku mencintai dia dari jauh
tanpa pengetahuan dia

aku sakit
;')



salam manis anakanda siti




Rabu, 14 Disember 2011

Mohon kekuatan saat diduga

Assalammu'alaikum w.b.t


Ya ALLAH....
Sesungguhnya hanya Kau sahaja yg Maha Mengetahui Segalanya....
hanya Kau sahaja yg Maha Mendengar setiap rintihan....
hanya Kau sahaja yg Maha Melihat tentang apa yang telah terjadi....
hanya Kau sahaja yg menghendaki segala ini terjadi
dan setiap yg terjadi ada ceritanya sendiri
dan tercipta sebab atas apa yg telah terjadi....

Ya ALLAH....
Kau menduga sesiapa yg Kau kehendaki....
Kau menduga mengikut keupayaan seseorang insan itu untuk memikulnya
Setiap dugaan yg Kau berikan, pasti tercipta hikmahnya
Kau memberi dugaan
kerna supaya mereka tak leka akan hadirnya Kau
kerna supaya mereka tak lalai dgn duniawi ciptaan Kau
kerna Kau amat menyayangi mereka.....

YA ALLAH....
Berikanlah kekuatan kepada kami
saat Kau memberi dugaan kepada kami
sesungguhnya kami tak kuat
untuk menghadapi segala dugaan 
kami hanya insan yg lemah
yg hanya mampu merintih kepadaMu
Ampunilah segala dosa-dosa kami
dan terimalah taubat kami
Sesungguhnya Kau Maha Menguasai Segalanya....



#saya sgt sedih saat ini dan sebab saya sedih biarlah hanya saya seorang yg mengetahuinya....
saya akan cuba tersenyum walaupun hati saya sedih dan terlinang air mata
Ya ALLAH, Hanya Kau yg Maha Mengetahui tentang apa yg aku rasai sekarang....

berilah kekuatan kepadaku supaya aku kuat untuk menghadapinya.....  ;'')









salam manis anakanda siti.... ;')






Isnin, 12 Disember 2011

senyap....

Assalammu'alaikum w.b.t


Tadi bru lepas berbual dgn dia kt telefon.
Walaupun dia sibuk dan tak berapa nk di dgr di ckp, kami msih still berbual sehingga 1 jam.
hehehe....
last2 tetibe terputus sbb kredit abes...
telefon dia gune numb 1 lg.
and...

saya ckp ngn dia....
''lepas ini saya senyap je eh?''
dia ckp, ''jgnlh senyap terus''
sengaja je aku gurau2 lps nie aku senyp tak gagu dia.

Tapi....
boleh ke aku senyapkan diri dr dia??
boleh ke kami tak berhubung langsung??

saat itu kami masing2 senyap....
dan saat itulah air mata aku mengalir....
aku ingin dia tahu...
aku syg sgt kt dia....
aku sgt merindui dia....
aku sgt cintakan dia....

Tapi hatiku berkata,
aku nie tak layak untuk dia....
aku lgsung tak layak untuk dia....

Ya, memang aku yg tak layak untuk dia....
sebab dia layak untuk dpt perempuan lebih baik dr aku....

Biarlah, aku hanya mencintai dia dlm diam shja
walaupun hati aku sakit mencintai dia senyap2
tanpa dia tahu....
;')


Cinta tak harus memiliki.... ;')





salam manis anakanda siti.... ;')






Jumaat, 9 Disember 2011

8.12 ...

Assalammu'alaikum w.b.t


8.12.
tarikh yg amat bermakna bagi aku...
tarikh yg jugak amat istimewa bagi aku...
dan juga tarikh yg amat sengsara bg aku...

masih teringat lg saat aku belum terima die sebagai insan teristimewa dlm hidup aku...
die sungguh baik sekali terhadap aku...
sgt baik sekali !
sehingga ramai kawan aku menginginkan aku terima die...
sesungguhnya die adalah 'lelaki ling baek' buat aku...
aku sgt tersentuh dgn segala layanan baik dr die...
die snggup meminjam motor dan dtg jauh dr rumah sewa dia...
die snggup berabis duit g cc dptkan wifi internet dan pinjam laptop kwn dia...
die snggup tidak lepak ngn kwn2 dia dan berusaha mencari masa terluang...
dia snggup tidur lewat selagi aku belum tidur...
die sgt risau bila mesej die tak berbalas dan call tak terangkat...
die sgt sedih bila aku merajuk, bila kami bergaduh...
SEMUA itu DEMI AKU...
aku sgt3 terharu....

2 bulan aku mengambil masa untuk terima die...
memang hatiku sudah mulai sayang...
tp untuk 'cinta', saat itu aku rasa takut sgt...
takut dikecewakan...
takut dilukai...
takut merana...
takut menangis lagi...
takut kehilangan seseorg yg amat aku syngi...
Tapi...
melihat segala pengorbanan die, ketulusan die, keikhlasan die,
melihat dr matanya...
Ingin sekali aku berkata 'aku terima die'...
tp saat itu mulut aku terkunci untuk berkata...
Aku hanya mampu melihat die, mata die...
Sedangkan hati ini menjerit 'aku syg sgt3 kt die ! '...

Tiba 1 saat...
1 tarikh bermakna...
Tarikh 8.12...
Saat itu aku rse aku sudah bersedia...
untuk terima dia sebagai insan teristimewa dlm hidup aku...
Malam itu...
die dtg jumpa aku...
dan saat itu mulut berkata...
'saya terima awak... ;)'
terlihat raut wajah die sungguh terkejut...
aku tersenyum...
aku berkata aku sudah bersedia untuk menjalin hubungan lebih dr kawan...
Saat itu, die lah insan yg pling gembira...
die tepuk tampar pipi aku dgn manja...
sambil berkata baru nk terima die...
Malam itu sgt bermakna buat kami berdua...
mmg sgt bermakna...
dan die terlalu gembira...

Tapi...
kebahagiaan itu tak kekal lama...
semakin lama hubungan kami semakin retak...
sering bergaduh antara 1 sama lain...
Sehingga 1 saat aku dpt tahu die masih lg berhubungan dgn ex die...
dan sebenarnya die dgn ex die tue tak prnh putus...
Sgt luluh hatiku...

Aku menangis...
aku merana...
aku derita...
Tapi...
Die senang2 cakap die dah tak syg aku saat kami last jumpa lpas abes paper poli...
Die ckp die msih syg awek die lg...
Die pilih awek die daripada aku...

Di mana janji setia kau...
Di mana keikhlasan kau...
Di mana kejujuran kau...
Di mana pengorbanan kasih sayang kau...
yang selama ini kau berikan kepada aku...

Menangis aku kerna kehilangan kau...



Adakah awak masih ingat tarikh 8.12 ini???
tarikh saya terima awak sebagai insan teristimewa dlm hidup sye dulu... 
Jika awak tanya saya, adakah saya masih sayang awak?
Ya, sye msih syg awk...
Tapi...
Walaupun sye msih syg awak...
Biarlah hubungan ini sekali sahaja...
Tak perlu untuk kali kedua...
Kerna awak hak milik org lain...
Awak berhak cri kebahagian awak...
Saya gagal untuk bahagiakan awak...
Biarlah saya sayang awak dari jauh...


Mungkin sekarang ini dah setahun kan? ;')
Mungkin kite memang tak berjodoh...
seperti yg awak ckp 'kalaulah ada jodoh'...
Biarlah tarikh ini menjadi sejarah...
dan mungkin akan dikenangkan...

Doa saya untuk awak...
''Semoga awak bahagia dengan pilihan awak dan hidup awak''
Itu doa saya dari jauh... ;')



salam manis anakanda siti... ;')





Khamis, 8 Disember 2011

Perpisahan iNi

Assalammu'alaikum w.b.t




Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri
Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu


salam manis anakanda siti.... ;')


Ahad, 4 Disember 2011

saya bukan pilihan hati dia.... ;)

Assalammu'alaikum wbt


Emmm, nie mengenai seorg lelaki yg telah uat sye tersenyum semula.
sye ade perasan komen dia kt wall post kwn dia..
komen dia membuatkan saya 'berhenti berharap'..
kenapa??
sbb dia mintk tlong kwn dia cri kan awek2 yg cun untuk dia dan yg care2 ckit.
emmm... ;)
saya memg tak cantik..
sbb itu sye bukan pilihan hati dia..
walaupon ramai yg ingt kami nie de chemistry, couple...
itu tak bermakna hubungan kami yg mesra ini boleh dibawa ke alam percintaan..
walaupon dia dulunye byk tunjuk tanda2 dia mgkin suka sye..
tp kini sye berhenti berharap..
komen itu dh ckup membuktikan selama ini sye tak prnh penting untuk dia..
emmm, sye siap like tau komen dia tue....heeeee....
takpelah mgkin bukan dia 'lelaki yg uat sye tersenyum semula'..
;)


salam manis anakanda siti.... ;')




Dah lama tak menangis, tibe2 menangis....

Assalammu'alaikum w.b.t


Dah lama tak menangis tibe2 menangis...menangis kerana si dia....
Air mata ini tibe2 mengalir tanpa disedari...mengalir, mengalir dan terus mengalir...
Ya ALLAH, Kau kuatkanlah hati aku ini....
Sungguh aku tak kuat...
Kisah ini telah lama berakhir...
Tapi mengapa si dia masih hidup lagi dalam kisah hidup aku???...
Adakah hati aku masih ada dia???
Adakah kerana itu, air mata aku mengalir...
hanya untuk cinta dusta seorang lelaki yg pernah aku sayangi dulu?...





salam manis anakanda siti... ;')



Khamis, 1 Disember 2011

Ombak Rindu

Assalammu'alaikum w.b.t


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku

Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku

Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku

Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah

Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku




salam manis anakanda siti.... ;)



Rabu, 30 November 2011

cinta

assalamu'alaikum w.b.t


Bila terasa deras jantungku
Terisi dengan nada-nada yang resah
Menyakinkanku adanya cinta
Tapi tak pernah terang

Sedangkan diriku semakin menjauh
Dan mula melupakanmu

Tersedar aku dalam pelukan
Kekasih tak pernah ku impikan
Cerita kita menghilang jauh
Hanya menjadi sirnaku

Masihkah dirimu mendiamkan cinta
Percaya kepadaku

Cinta
Usah kau ragu
Ia kan selalu menemanimu
Biar kan ia bertamu

Cinta..
Ku tiada ganti hilang
Tanpa kau sedari
Cinta..
Ku hanya untuk kamu

Maafkan aku tak seperti yang kamu inginkan
Melepaskan mu saat kau memerlukan
Hapuskan hiba dihadapanku
Ku masih menanti kehadiranmu

Dapatkah melawan getarannya
Cinta..

Cinta
Usah kau ragu
Ia kan selalu menemanimu
Biar kan ia bertamu

Cinta..
Ku tiada ganti hilang
Tanpa kau sedari
Cinta..
Ku hanya untuk kamu




salam manis anakanda siti.... ;)


Sabtu, 19 November 2011

merah atau biru? pilih yg mana awak suka..... ;) part 1

Assalammu'alaikum wbt....

Sungguh lame saya tak berblog.....nk berblog, tp tak berblog2 pon... ;p
Kali nie cite blog saya mengenai merah atau biru.... kalau kalian, kalian nk plih warna apa?? kalau saya, of course warna merah ! why?? nak tau ape sebab nye...ikuti cite di bwh ini.... tp ini bru part 1 tau.... ;p


#Kisah 1 : Perbualan antara Comel dan Kacak.... ;))))

Comel : awak pilih antara 2 warna, antara merah atau biru, mana satu awak akan pilih????  ;)
Kacak : emmm....warna apa erk?? kenapa??
Comel : cepatlah pilih ! saje je nk tahu.... ;p
Kacak : emmm.....warna merah ! ;)) (saya pilih warna merah sbb saya tahu awak suka warna merah.... ;)))) )
Comel : wahhh ! really?? okay ! ;) awak naty kite jumpe 31hb nie tau kat (place).....
Kacak : err....ada ape??
Comel : adalah ! heeeeee....nty awak pkai bju wrna merah jugak tau ! ;))))
Kacak : emmm....nie mcm ade something je....siap pkai bju wrna merah sekali...???
Comel : heeeeee.....nty awk akn tahu ye syg.... ;) awk jgn tak dtg tau ! dh lama kita tak jumpa..... ;(
Kacak : okay tp saya takut sya de keje mse tue.... emmm...awak faham an keje saya mcm mne.... ;)
             maaflah  tak dpt luangkan masa bersama2 ngn awak.... ;(
Comel : takpe ! asalkan syg awk msih kt sye dan setia awak msih kuat untk saya....saya terima syggg.... ;))
             saya syg sgt3 kt awk tau ! ;)  awak ! jgn lupa tau temu janji kita ! ada sesuatu yg istimewa utk awk !
             okay lah syg, saya ada kerja ckit nk dibuat, awak kerja elok2 tau, jaga diri awk baik2... ;))))
Kacak : baiklah syggku....awk pun sama kerja elok2, jaga diri awk baik2 jugak tau...
             saya syg awk sgt3 juga.... ;) Assalmmu'alaikum wbt... ;)
Comel : saya pun syg awk jugak ! ;) Wa'alaikummussalam wbt..... ;)

  Talian telefon dimatikan...........

#tamat part 1


salam manis dr anakanda siti.... ;)




Khamis, 27 Oktober 2011

karma will be come...

Assalammu'alaikum w.b.t





sila renung-renungkanlah ayat ini... ;')



salam manis anakanda siti... ;')



Selasa, 25 Oktober 2011

Sahabat Disayangi mengkhianati perhubungan persahabatan kami...

Assalmmu'alaikum w.b.t

Kali nie cite blog sye sgt sedih... Sye yg sgt3 sedih sekarang nie...Hanya ALLAH s.w.t shj yg mengetahui perasaan sye ini..sukar untuk digambarkan perasaan ini... Tetapi hakikatnya ia sudah menjadi kenyataan dan sye harus menelannye walau pahit sekalipun....

Ini mengenai seorang sahabat yg dulu nya baik... Saya mengenalinya...saya berkawan dgnnya...saya berkongsi suka duka ngn dia...dia sentiasa ada waktu susah senang sye... Pada gambaran pertama sye, dia adalah seorang sahabat yg paling baik, dia adalah sebaik2 umat... Sesiapa yg mengalami keadaan ini pasti rasa bertuah sgt memiliki seorang yg sahabat baik sekali... 

Dia sentiasa ada di saat saya memerlukan seseorang.... Di saat saya suka, dia ada memberi kegembiraan di hati ini.....kami gelak tawa sama2, bergosip bersama2....ada sahaja cerita yg kami kongsi an... Di saat saya duka, dia hadir di sisi saya untuk bangunkan saya semula....dia memberi kata2 semangat, dorongan dan nasihat kepada saya... Dia mengambil berat tentang saya dan sgt risaukan saya seolah2 kami seperti adik beradik, dia umpama kakak yg sgt perhatian tentang adik nya... Saya sgt mempercayai dia, segala kisah hidup saya, saya kongsi an bersama2 dgn dia... Dia seorg sahabat yg sgt memahami sye, tahan melayani pelbagai kerenah saya... Sungguh aku bersyukur sgt Ya ALLAH kerna Kau telah mengurniakan seorg sahabat yg terlalu baik sgt untuk aku....Tetapi....itu pada mulanya... Akhirnya, apabila saya mendapat tahu sahabat yg dulu nya saya anggp sahabat yg sgt mulia di sisi ALLAH s.wt., rupa2nya sahabat ini bertopengkan iblis syaitan !!!! Nau'zubillah!  Awak telah MENIKAM saya dari belakang !!!!! Sampai hati awak !!!! Kenapa awak sanggup buat mcm nie kt saya????!!!! Apa dosa saya pada awak???!!! Bila saya dapat tahu hal yg sebenar, saya tergamam, terkedu....terasa seperti tiada apa2 perasaan...saya tak terkata apa2...seperti halilintar dtg menyerang...tak tahu nk menggambarkan apa.... Sungguh saya tak mempercayai apa yg saya lihat ! Tega nya hati awak ! Menyumpah serana kat awak tak abes2 ! Sgt bengkak hati saya ini dgn perbuatan awak !!! ALLAH s.w.t shja yg mengetahui isi hati saya di saat saya mengetahui tentang ini... Sungguh saya seperti tidak mempercayai sahabat yg bersama2 suka duka khianati saya, khianati persahabatan kita ini !!! awak lbih rela dihanyutkan dengan godaan duniawi daripada menyayangi persahabatan kita ini... Awak lebih memilih kehidupan duniawi yg indah sementara...awak sanggup mengkhianati hati seorang sahabat yg tulus sgt menyayangi awak.... Depan2 saya, awak berbuat sgt baik ngn saya tp di belakang awak lukakan hati saya dgn perbuatan awak ! Manis kata2 awak bile awak berbaik ngn saya... Tetapi awak telah menipu saya hidup2, awak khianati saya ! Awak bukan lagi sahabat yg saya kenali dulu... Awak bukan lagi seorang yg saya kenali dulu yg sangat baik, yg sgt mengambil berat, yg sgt mementingkan persahabatan ini... Terima kasih awak.... ;)  Terima kasih byk2 sgt kt awak...kerna awak telah berbuat demikian dan awak telah membuka luas2 mata dan hati saya ini untuk membenci awak seumur hidup dan membuatkan saya tak akan memaafkan awak walau sampai di akhirat sekalipun !!!!!

Terima kasih ! Mengalir air mata ini persahabatan yg telah kita bina dgn kuat, senangnya awk robohkannya tanpa ada hati perasaan langsung... saya sgt3 sebak... tak henti2 air mata ini mengalir bila teringatkan tentang ini.... Ya ALLAH, Kau kuatkanlah hati aku ini... Aku tahu ade hikmah nya atas ujian yg telah kau berikan... aku tahu Kau Maha Kuasa, bila2 masa sahaja Kau akan membalas setiap perbuatan yg manusia lakukan.... Sesungguhnya pada Kau lah tempat aku mengadu, tempat aku menangis, tempat untuk aku berdoa....dan Kau tak jemu2 untuk mendengarnya.... Ya ALLAH, Kau kuatkanlah hatiku ini...;')

#saat ini saya perlu sokongan anda semua...saya perlu bangun semula...saya perlu kuat semula...

*kepada awak, awak bukan lagi sahabat baik saya lg....awak sendiri telah memutuskan perhubungan persahabatan ini...awak sendiri yg lakukan...terima kasih awak ! tahniah awak !  ;')


salam manis anakanda siti  ;')




Rabu, 19 Oktober 2011

konvo adek shaye !

Assalammu'alaikum w.b.t

ini cite blog shaye, mahu cite tentang konvo adek shaye... ;)
bertarikh 19 Oktober 2011, Rabu, SMK Taman Sutera Skudai telah mengadakan Konvo Khas untuk Pelajar-Pelajar Kanak-Kanak Istimewa bagi seluruh sekolah di sini.
mereka dibahagikan kepada 3 kategori..
ade yg mengalami masalah penglihatan, masalah pembelajaran dan masalah pendengaran
untuk menerima penyampaian sijil itu...

adek sye zainudin seorang kanak2 istimewa yg hiperaktif...
memg tak reti duduk diam lah dia nie...
kami sekeluarga naek pening melayan kerenah dia...
tp walauapapun, kami sekeluarga syg sgt2 kt dia.... ;)

adek sye telah menerima sijil bg kategori masalah pembelajaran.
sgt comel dia pakai bju jubah ngn topi nye...
tp sgt sedih sye tak dpt tgkp gmbr adek sye pkai jubah konvo
disebabkan kamera yg tetibe uat hal...
apa2 pon majlis berjalan dgn lancar.... =)


sye ngn adek sye ! gmbr nie pon boleh lah.. time nie nk balek... ;)



# bile tgok mereka kanak2 istimewa ini, sye rase sayu dan sye rase cukup bertuah sgt2 sbb sye dilahirkan di dunia ini dgn penuh sifat yg sempurna tanpa cacat cela dan diberi akal yg baik... Terima Kasih Ya Allah...aku bersyukur padaMu.....


 salam manis anakanda siti.....





Isnin, 17 Oktober 2011

tong comey !


Assalammu'alaikum w.b.t

ini first cite blog shaye !
shaye mahu cite pasal tong !
hahahah....ini bukan sebarang tong k !
tong ini adalah tong2 yg comey

minat ini timbul apabila terlihat tong2 bercorak english2 rose di romantika
and then terlihat di gerai uncle tmpt shaye beli ini....heeeee....
shaye asyik usha je tong2 ini
dan akhirnya semalam shaye beli jugak tong comey ini...


bukan 1 tp 2 sekali !
hehehehe....
comey an !
1 tong colour hitam putih dan 1 tong colourful !
heeeeee... ;o

ouh ! shaye harap kt romantika maseh ade lg tong2 english rose itu!
shaye inginkan nya !
hope ade lg....heeee.....

so, skrg aku jd pengumpul tong2 comey !
heeeee.....


salam manis anakanda siti......  ;)